Broodjes, kaas, hagelslag, pindakaas en koffiemelk - Reisverslag uit Alicante, Spanje van mim92 - WaarBenJij.nu Broodjes, kaas, hagelslag, pindakaas en koffiemelk - Reisverslag uit Alicante, Spanje van mim92 - WaarBenJij.nu

Broodjes, kaas, hagelslag, pindakaas en koffiemelk

Door: mim92

Blijf op de hoogte en volg

23 Juni 2012 | Spanje, Alicante

Potverdrie die Spanjaarden kunnen werkelijk geen brood bakken. Na een dag kun je er iemand mee doodslaan. Zo hard zijn die krengen.

Een aantal dingen die mij verbazen deze week zijn dus de broodjes. De kaas smaakt ook echt voor geen meter, of je moet de old Amsterdam kopen die ze hier wel verkopen, jong belegen ook te koop maar dat moet je gewoon niet willen. Als ik het niet weg ga gooien dan loopt het vanzelf weg (maar dan is moeders niet zo blij want die heeft de hele koelkast staan uitboenen). Hagelslag bestaat niet hier (NEEEEEEEE) gelukkig verkopen ze wel nutella chocopasta anders zou ik een pot laten opsturen, ik kan niet zonder nutella chocopasta! In Nederland was ik nogal pindakaas verslaafd en daarvan moet ik ook afkicken want ze hebben geen calvé pindakaas! Alleen van zo’n vaag merk en die wil ik niet.. Nouja de hele winkel heb ik ook afgezocht naar koffiemelk. Het enige wat ik ben tegengekomen was een flesje: la lechera met een kopje koffie (check de foto!), nou.. dan zou je toch denken dat je koffiemelk had? Nou vergeet het maar hoor. Het was een soort zoete crème. Wel lekker, maar dit wou ik niet! Grrr. En het water kun je niet drinken want het stinkt naar chloor

Een aantal dingen die hier wel zijn en niet in Nederland. Warm weer, mooi strand zonder rommel en helder water in plaats van tot aan je knieen in de zee en niet kunnen zien waar je je voeten neerzet. Gebakjes waar je U tegen zegt, tapas cafe: Lizarran ;), overal palmbomen, siesta, vuurwerk zo hard dat je trommelvliezen nog een uur na trillen, dansende mensen op straat. Ohja, en churros met chocola. Haha, allemaal dingen die me de pindakaascrisis doen vergeten. Sorry maar weggaan wil ik niet meer!!

Ik had de laptop zonet aan en ik was net wakker, kijkend op de bank door het raam met zo’n typisch spaans liedje op en ik dacht, Haha jeetje dit is was ik droomde!!!! En nu ben ik hier al bijna een week.

Sinds gister zijn mijn ouders dus naar huis gegaan en de eerste dag alleen was wel heel erg raar. Heb wel een leuke dag gehad want heb een heel stuk gelopen (zonder te verdwalen, al dat geslenter door de stad om alle dingen te regelen voor het huisje heeft toch z’n voordelen gehad) en nu ik de stad een beetje ken is het niet allemaal zo onbekend en ik moet toch me best doen om alles eigen te maken, want bijna niks is hetzelfde. Je hele ritme veranderd, het eten is anders, kortom alles is op de kop en s’avonds ben ik best kapoettttt.

Aangezien ik er gister achter ben gekomen dat ik me laptop mee kan nemen naar het internetcafé in de straat zal ik er een paar foto’s op zetten.

Hasta luegooo